Rekonstrukcija i izdgradnja sportskih igrališta u Užicu

U Velikom parku u Užicu u toku je rekonstrukcija sportskog terena sa veštačkom travom koju Ministarstvo omladine i sporta finansira sa 3 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Dragoljub Stojadinović je rekao da će postojeće igralište, koje je napravljeno 2005. godine, biti potpuno rekonstruisano.

– Ovo igralište površine 600 kvadrata biće prekriveno veštačkom travom, biće zamenjena metalna i drvena ograda i rasveta. Izgradnja i završetak sportskih terena je jedan od prioriteta novog gradskog rukovodstva, jer smo svesni koliko sport ima uticaja na zdravlje – rekao je Stojadinović i dodao da se sredstvima Ministarstva sporta, sa po 20.000 evra, finansiraju još dva sportska igrališta i to na Gradskoj plaži u Užicu i u Sevojnu.

Zamenik gradonačelnika Užica istakao je da će do kraja godine biti završena Sportska hala u Sevojnu, koja je finansirana sredstvima Ministarstva prosvete i nauke sa oko 480.000 evra, kao i dugo očekivana sportska hala u naselju Krčagovu, u koju godinama sredstva ulaže Ministarstvo sporta i omladine i Grad Užice.

– Pored ulaganja u školski rekreativni masovni sport Grad podržava sportske klubove, pa je tako u sportskoj hali u Velikom parku postavljen najsavremeniji semafor, a to je preduslov da se KK “Sloboda” takmiči u ABA ligi – rekao je Stojadinović.

Nikola Maksimović, direktor JP Užice razvoj, rekao je da je u planu, pored ovih sprotskih igrališta čiji su radovi u toku, u Užicu doda još sadržaja za decu i omladinu.

–  Ideja je da se u Velikom parku uradi još jedno dečije igralište za decu starijeg uzrasta, kao i projekat skejt parka koji nemamo u gradu – najavio je Maksimović.

Autor LZS

Leave a Comment