PRELEPO: Kako je mladić zaprosio devojku i slikanje mladenaca na Zip lajnu u Ljubišu

Poslednjih godina sve je više parova koji traže neobična mesta za venčanja ili prosidbu. Jedno od takvih mesta je Zip lajn Zlatibor Ljubiš, u istoimenom selu koje je udaljeno 25 km od centra Zlatibora. Sanja Šaptović iz zip lajna nam otkriva kakve su sve zanimljivosti događale u julu i avgustu ove godine.

– Pozvao nas je momak iz Arilja i izložio svoj plan kako da devojci da verenički prsten. Naša cela ekipa sa zip lajna je uradila sve da budući mladenci imaju dan za pamćenje. Devojka nije ništa slutila. Njih dvoje su došli i mladić se prvi spustio na drugu stranu. Tu je kao trebao da sačeka devojku, ali mi smo imali drugi dogovor. Naš dogovor je bio da napravimo da se ona zaglavi na sredini sajle.

– I kada je ona krenula, a sa njom je krenuo i naš instruktor, zaglavila se na sred sajle. A onda je mladić iz Arilja krenuo kao da je spašava. Kada je došao do nje izvadio je verenički prsten i zaprosio je. To je stvarno bilo urnebesno. Posle smo se šalili, kao da mlada nije smela da odbije, jer je visila na visini od 100 metara – kaže Sanja Šaptović iz Zip lajn Ljubiš.

Ona se seća kako je jedan par iz Beograda sedam dana pre venčanja dolazio i slikao se na zip lajnu.

– Taj par iz Beograda je tražio zanimljiva mesta po Srbiji da se slikaju pre svadbe i tako su došli i do nas. Obukli su se kao da se tada stvarno venčavaju. Ona je bila prelepa u venčanici. Posle nekoliko dana su se i venčali – kaže Sanja.

Bio je jedan par iz Srbije koji je pre venčanja došao na zip lajn.

– Mlada je bila trudna, ali to ih nije sprečilo da iskoriste zip lajn. Onda su otišli da se venčaju u crkvi u Ljubišu – kaže Sanja i dodaje da je bezbednost na zip lajnu na visokom nivou, jer pored trudnica, čak i u 8. mesecu trudnoće, spuštali su se i roditelji sa bebama, dok je najstariji avanturista imao 75 godina.

Na ovaj zip lajn su dolazili stranci iz Kine, Dubaija i drugih zemalja, koji su bili potpuno opušteni i bez ikakvih pitanja se samo spuste.

– Naši ljudi su skeptičniji, imaju mnogo pitanja, žene su generalno hrabrije i nagovore muškarce na spust. Ali, kad prelete na drugu stranu, svi budu oduševljeni i jednoglasni u oceni da im je to bila nezaboravna avantura – dodala je Sanja.

Spuštanjem avanturisti imaju priliku i da uživaju u prelepom krajoliku. Dužina zip lajna je 550 m, maksimalna visina 130 m, a spust traje od 50 do 60 sekundi.

– Nije dugo, ali nekima sasvim dovoljno da za to vreme zaprose devojku — kaže Sanja.

Autor LZS, foto Zip line Zlatibor – Ljubiš,

Leave a Comment