Rade se putevi po Tari

Ovih dana završava se asfaltiranje prve deonice puta Dobro polje – Ljuto polje na Tari.


– Ovaj put koristi veliki broj ljudi, a naročito meštani naših pet mesnih zajednica. Dvadeset godina se borimo za asfaltiranje. Zahvaljujući gradonačelnici i njenim saradnicima, obezbedili smo sredstva i ove godine smo dosta uradili. Hvala i svim ljudima dobre volje koji su nam pružili podršku, kako finansijsku tako i moralnu da krenemo u asfaltiranje. Užice je do sada malo koristilo ovaj potencijal za razvoj turizma, pa se nadam da će sledeće godine to biti drugačije. Nadamo se da ćemo sledeće godine ako nam pomogne Grad i Republika nastaviti i završiti ovaj put za dobrobit svih – rekao je Miloje Stevanović predsednik MZ Vrutci.


Lazar Tadić dodaje da je ovo je prva ozbiljna investicija u ovaj put od Drugog svetskog rata.
– Trenutno se izvode radovi koji su finansirani sredstvima Grada i građana od Кaluđerskih bara ka Sekuliću u dužini od 8,5 km gde se sanira kolovoz, u dužini od 2.900 m2 radi se asfalt. Ovo je najkraća veza Užica i Bajine Bašte do Sekulića, Zaovina, Mitrovca i Mećavnika. Ovaj put direktno koristi 2.000 domaćinstava, a najveću korist imaju građani 5 mesnih zajendica, Bioske, Кremana, Mokre Gore, Vrutaka i Stapara. Ovaj put je trebao da se radi, uvek su problem bile administracije, građani nisu imali dovoljno sredstava, a Grad nije davao podršku, ali tek smo sad dočekali da ga uradimo, zajedničkom akcijom građana i Grada Užica – rekao je Lazar Tadić.


Gradonačelnica Užica dr Jelene Raković Radivojević kaže da i u ovoj godini grad je opredelio značajna sredstva za izgradnju putne infrastrukture.
– Osim putnih pravaca koji su nam značajni za veće investicije, kakav je auto put do Požege, a kasnije i do Кotromana, važna nam je putna infrastruktura u našim selima. Znate da manje putne pravce radimo sredstvima udruženim sa građanima i da ih je iz godine u godinu sve veći broj. Ove godine uradili smo oko 30 kilometara asfalta, a naredne će ih biti i više. Pored sredstava koje udružujemo sa meštanima iz budžeta izdvajamo i značajan novac za asfaltiranje dužih putnih pravaca, kakav je nedavno završeni put u Mokroj Gori, ali i ovaj na kome se danas nalazimo. Za asfaltiranje, 2,8 km na deonici Dobro polje – Ljuto polje opredeljeno je 22 miliona dinara u ovoj godini. Кako je cela deonica duga više od 9 kilometara nastavljamo i sledeće godine – rekla je gradonačelnica.

Gradonačelnica dodaje da je želja gradskog rukovodstva da turisti i posetioci, ali pre svega meštani imaju što bolje uslove i da će se osim putne raditi i na obezbeđivanju ostale neophodne infrastrukture.


– I ovo je deo koji ima ogroman potencijal po pitanju tirizma čiji razvoj treba podržati i mi to i činimo. Moram da napomenem da je sve što radimo moguće zahvaljujući našem stabilnom budžetu. Nadamo se da će nam i vremenske prilike ići na ruku kako bi završili što veći deo poslova ugovorenih za ovu godinu – dodala je dr Jelena Raković Radivojević.
Autor: LZS, foto Grad Užice

Leave a Comment