“Pustinjska ljubav” na letnjoj kiši

Najmlađi su mogli su da uživaju i pored slabe kiše u dečjoj predstavi “Pustinjska ljubav” koja je održana na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Rađena je po tekstu Biljane Zdravković, u režiji Nemanje Jovanovića, koji su ujedno i glumci u ovoj predstavi, a u produkciji pozorištanceta “Smajli” iz Užica.

Dečja lutkarska predstava “Pustinjska ljubav” govori o prijateljstvu, ljubavi i borbi sa opasnim pustinjskim paukom. To je interaktivan komad pun zapleta i dinamike u kome su se smenjivale lutke i glumci. Bilo je dosta smeha, mališani su oduševljeni predstavom, ali i zanimljivo kostimiranim glumcima i lutkama s kojima su ostvarili interakciju. Osim toga dosta pouka izvukli su iz same predstave.

Dečje pozorište uvek pored zabave i razonode nosi važne poruke, učeći decu šta znači biti dobar, pravičan, pošten, vredan. Kroz ovu zabavu deca otkrivaju magiju pozorišne umetnosti.

Program dečjeg Kulturnog leta na Zlatiboru nastavlja se večeras kod Kraljeve česme u 17 časova, kada će deca moći opet da uživaju u petodnevnim radionicama “Cirkus za sve” Kreativnog pogona iz Novog Sada.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment