Prohodni putevi

Sve ulice i lokalni putevi na području Užica su prohodni. Snega nema na kolovozima, ali su vlažni, pa se savetuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Ekipe JKP “Niskogradnja” su na gradskim ulicama i putevima kako bi se blagovremeno očistile sneg sa kolovoza i obezbedile normalno funkcionisanje saobraćaja, a pre svega javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Sneg je zadavao velike probleme na magistralnom pravcu preko Zlatibora gde je dolazilo do zastoja u saobraćaju kod tunela na izlasku iz Čajetine i preko Vodica. U pojedinim trenucima na ovoj saobraćajnici vladao je pravi kolaps, pa se od Čajetine do Zlatibora, umesto par minuta putovalo i preko pola sata. Putari su pročistili magistralu tako da zastoja nema. Snežni pokrivač trenutno na ovoj planini je oko 25 cm .

Desetak centimetara mokrog snega palo je i na Tari, a svi putevi preko ove planine su prohodni.

Sneg je pao i u zlatarskom kraju i Polimlju zbog čega je preduzeće “Putevi” iz Prijepolja uvelo treći stepen dežrustva i angažovalo pet kamiona-čistača koji se nalaze na punktovima u Novoj Varoši i Limskoj dolini.

Autor: LZS

Leave a Comment