Krave blokirale magistralu

Novinar Tanjuga snimio je krave na sred magistralnog puta Užice – Zlatibor, koje su na kratko vreme blokirale put. Ali, oni koji često putuju ovom rutom, kažu da to nije neubičajena pojava. Zlatiborom svakodnevno lutaju krave, ovce, koze, konji…

– Video sam ih i ja. Stoje na putu i ližu so, koju je posula zimska služba za održavanje puteva. Mada to nije neka nova pojava. I leti i zimi krave, koze, ovce, pa i konji šetaju Zlatiborom. Samo se iznenada pojave. Čije su to životinje, mislim da niko ne zna – kaže jedan Zlatiborac.

On kaže da se priča da su možda PIK-ove, ali on sumnja da su najverovatnije seljaka. Neke životinje dolaze čak i sa teritorija susednih opština.

– Možda su PIK-ove, ali mislim da su ih seljaci pustili da lutaju, jer je letos bila suša, pa nemaju sa čim da ih prehrane. A pre desetak dana u blizinimanastira Uvac upucan je junac, oko 1.000 kg. Bio je u nekom krdu krava koje su došle iz okoline Priboja – kaže ovaj Zlatiborac i dodao je da ima krava koje dolaze i iz Nove Varoši.

„Kravlja blokada“ izazvala je i razne komentare i nasmejala Zlatiborce i celu Srbiju. Svi su je upoređivali sa nedavnim blokadama puteva, samo domišljati Zlatiborci još uvek većaju na čijoj su krave i koze strani – pozicije ili opozicije.

Takođe, nedavno je jedan krava na kružnom toku na Zlatiboru izazvala saobraćajnu nesreću. Vozač da bi izbegao da udari u kravu, udario je u drugo vozilo.

Autor: LZS, Naslovna foto: Tanjug

Leave a Comment