Poskok prestravio goste jednog užičkog restorana

Jedno upozorenje za sve ljubitelje prirode, užičke plaže, šetališta ka Staparskoj banji, ali i svima drugima – otvorite dobro oči i gledajte gde gazite i gde sedate, jer ima dosta zmija.

Danas popodne u jednom užičkom restoranu na obali Đetinje dogodio se nesvakidašnji događaj. Poskok koji je danas viđen u jednom užičkom restoranu na obali Đetinje, nije bio za posluženje, već je prestravio sve goste, osim jednog – užičkog zmijolovca Arsenija Hadži Basura.

– Bio sam sa drugom na kafi u bašti tog restorana. Za susednim stolom video sam da je jedan čovek odjednom uzrujano skočio sa stolice. Ostali, koji su sedeli sa njim, počeli su panično da reaguju uz poklike “zmija!” Zmija mu je prišla na 30 cm od nogu – priča Arsenije ovaj neverovatni događaj u sred restorana.

On nije gubio ni trenutak vremena.

– Odmah sam ustao i uz pomoć gajbe za piće pričuljio sam poskoka i uhvatio! Golim rukama naravno, jer uvek zmije hvatam golim rukama – kaže užički zmijolovac, koji je kasnije odneo zmiju i pustio je na sigurno, gde nema mnogo ljudi.

Duž keja reke Đetinje, oko Gradske plaže i u kanjonu reke, priča Arsenije, imao je dosta posla.

– Imao sam dosta intervencija i insistiraću od Gradske uprave da se u tom plažnom delu i stazi ka Staparskoj banji, baš iz razloga što u tom delu ima dosta zmija pogotovu poskoka, koji je najopasnija i najotrovnija zmija Evrope, postave table upozorenja. Na tim tablama trebalo bi da piše i savet kako reagovati u susretu sa zmijom i medicinski savet kako postupiti u slučaju ujeda – kaže Arsenije.

Građanima ipak savetuje da “ne treba sada zazirati od šetnji u ovim prelepim delovima Užica, već samo u susretu sa zmijom obići je u što širem luku i, naravno, imati na umu onu staru narodnu izreka – ne čarkaj zmiju!”.

Autor: LZS

 

Leave a Comment