Podrška UN oporavku turizma u Srbiji i razvoju digitalnih veština

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i stalna koordinatorka UN u Srbiji, Fransoaz Žakob, saglasile su tokom današnjeg sastanka da je u ovom periodu podrška turističkom sektoru od izuzetnog značaja, kao i da je digitalizacija ključni segment razvoja.

– Ovo je teška godina za turizam i generalno za ekonomiju, ali sa najavom vakcinacije nazire se kraj pandemije i potrebno je već sada krenuti sa planom za oporavak turizma – istakla je Matić, navodeći da je predviđeno investiranje u turističku infrastrukturu i rebrendiranje Srbije kao turističke destinacije.

Ona je dodala da se u sektoru telekomunikacija završava prva faza projekta „Povezane škole“ koja će obezbediti lokalnu računarsku mrežu u svim školama u Srbiji, kao i da je započet Projekat razvoja širokopojasne mreže u ruralnim područijima.

Stalna koordinatorka UN u Srbiji Fransoaz Žakob, ovom prilikom predala je ministarki petogodišnji plan te organizacije, ističući da Srbija ima ogromne potencijale naročito za razvoj održivog, ekološkog turizma.

Ona je napomenula da će Ujedinjene nacije pružiti podršku ministarstvu i na sprovođenju aktivnosti Strategije razvoja digitalnih veština, posebno u radu sa stanovništvom u ruralnim područjima i starijom populacijom.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Leave a Comment