Počelo Licidersko srce /VIDEO I FOTO/

Svečanim defileom glavnom ulicom Užica mladih folkloroša iz 15 zemalja sa četiri kontinenta počeo je 15. Međunarodni festival dečijeg folklora “Licidersko srce”. Učestvuje 1.200 dece iz Turske, Slovačke, Mongolije, Meksika, Poljske, Kine, Kanade, Hrvatske, Gruzije, Grčke, Egipta, Crne Gore, Bugarske, BiH (Republike Srpske) i Srbije. „Licidersko srce”, kao i proteklih godina, organizuje užičko Udruženje građana „Era”, suorganizatori su grad Užice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Zlatibor, a festival podržavaju ministarstva kulture i spoljnih poslova Srbije.

U okviru ove manifestacije četiri dana deca će  prikazivati raskoši svojih tradicija igrom i pesmom na ulicama i trgovima Užica, Zlatibora i Višegrada.

– Igrajte, učinite ovaj grad najradosnijim, najšarenijim gradom na planeti – pozdravila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Ivana Cvetković iz organizacionog odbora pozdravila je sve učesnike i nekoliko hiljada ljudi koji su došli da uživaju u ovom festivalu mladosti. Ponovila je da je slogan ovogodišnje manifestacije “Zagrli tradiciju – oseti srce”.

Prisutnima se obratila i ambasadorka Meksika, koja je rekla da i u Meksiku čuvaju tradiciju isto kao u Srbiji.

Autor: LZS

Leave a Comment