Ovogodišnja “Pršutijada” na Zlatiboru

Manifestacija Sajam suvomesnatih proizvoda „Pršutijada“ biće održana i ove godine, ali u skladu sa okolnostima usled pandemije korona virusa.

– Imajući u vidu epidemiološku situaciju u zemlji, 21. Sajam suvomesnatih proizvoda „Pršutijada“ neće biti održan u Mačkatu kao ranijih godina. Dobitnici zlatnih plaketa u pet kategorija, za ovu godinu izlagaće svoje proizvode u nedelju 14. februara na početnoj stanici “Gold gondola” na Zlatiboru u periodu od 08 do 17 časova. Na ovaj način želimo da održimo kontinuitet u tradiciji prezentacije ovih zlatiborskih proizvoda – navode u Opštini Čajetina.

Кontrolu kvaliteta suvomesnatih proizvoda vršiće Jugoinspekt iz Beograda, kao kuća koja godinama pruža podršku i doprinosi da ocena kvaliteta proizvoda bude stručna i objektivna. Pored tradicionalnih suvomesnatih proizvoda na ovom događaju biće i  proizvođača sa svojim autentičnim proizvodima sa teritorije opštine Čajetina (sir i kajmak mlekare „Naša Zlatka“, med, rakija, slatka i džemovi), koji su ujedno i predmet žiga garncije “Dobro sa Zlatibora” na čijoj se implementaciji aktivno radi. Organizatori manifestacije su Opština Čajetina i PD „Zlatiborski eko agrar“.

Autor LZS

1 thought on “Ovogodišnja “Pršutijada” na Zlatiboru”

Leave a Comment