Otvoren prvi skejt park u Užicu

U Užicu, u Velikom parku, otvoren je prvi skejt park, a treći u Srbiji. Dimitrije Stojmenov, jedan od prvih skejtera u gradu i 15 godina aktivno vozi skejt, kaže da je ovo jedan od najboljih parkova u Srbiji sa elementima koji se mogu videti samo ovde.

– Ovaj skejt park je za vožnju kako za početnika, tako i za ozbiljnog skejtera. Planiramo da skejt park i obojimo, da napravimo murale sa strane, da ga održavamo i dalje ulažemo u njega – rekao je Stojmenov.

Milorad Obradović, arhitekta ovog užičkog skejt parka, rekao je da je sve rađeno po novim tehnologijama. On je rekao da je ovo park srednje veličine, a sprave za izvođenje su od srednjeg do težeg nivoa.

– Srećni smo što smo uspeli da uvezemo nove tehnologije i primenimo ih ovde u Užicu. Posebno smo ponosni jer su većinu elemanata uradili mladi ljudi koji dolaze iz Užica, Čačka, Gornjeg Milanovca i na taj način napravili smo srpski proizvod. Ipak moramo biti svesni da je skejt park i velika odgovornost, pa bih zamolio sve da krenu sa učenjem kako se skejt park pravilno koristi – rekao je Obradović.

Ovaj park je projekat Кancelarije za mlade koji su finasijski podržali Ministarstvo omladine i sporta i Grad Užice sa 4,5 miliona dinara.

Ratko Trmčić, član Gradskog veća, pozvao je Užičane da maksimalno iskoriste ovaj novi sadržaj i istakao da će grad i u narednom periodu podržavati sadržaje koji imaju za cilj da deci i mladima omoguće uslove za rekreaciju, zabavu i treniranje.

Tokom vikenda uz prisustvo skejtera iz cele Srbije ovde će biti priređen opšti čas i obuka o korišćenju skejt parka.

Autor: LZS, foto: Grad Užice

Leave a Comment