Užice dobija skejt park

Ministarstvo omladine i sporta sa tri miliona dinara, a Grad Užice sa 1,5 miliona dinara finansiraće izgradnju skejt parka u užičkom Valikom parku. Budući skejt park biće izgrađen pored terena za mali fudbal na površini od 540 metara kvadratnih u okviru kojeg će biti devet atraktivnih sadržaja. Elementi će biti betonski poput skejt parkova u Čačku i Boru i znatno su trajniji od onih koji su od šperploče. Početkom juna se očekuje raspisivanje tendera za radove.

Marija Maričić, koordinatorka Kancelarije za mlade, kaže da će skejt park upotpuniti sadržaje Sportsko rekreativnog centra “Veliki park”.

– Pored devet različitih betonskih elemenata prvenstveno namenjenih za vožnju skejt bordova, može se koristiti i za vožnju rolerima, biciklima i trotinetima – dodala je Maričić.

Član Gradskog veća ѕa društvene delatnosti Ratko Trmčić je dodao da zahvaljujući dobroj saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta uskoro će biti otvorena dva nova sportska objekta – hale u Krčagovu i u Sevojno. U pomenutim halama završeni su svi unutrašnji i spoljni radovi, a pri kraju je procedura za upotrebnu dozvolu.

Projekat skejt parka iniciralo je neformalno udruženje užičkih skejtera, a po rečima Dimitrija Stojmenova u planu je osnivanje skejt školice i udruženja koje će te aktivnosti organizivati i voditi.

– Jedan deo skejt parka biće prilagođen početnicima sa nekim elementima koji nisu toliko zahtevni. Širi deo skejt parka biće namenjen za malo iskusnije skejtere. Interesovanje za skejtbording, koji je postao olimpijski sport svakim danom se povećava, a sa izgradnjom ovog parka grad Užice pridružuje se gradovima Srbije koji obezbeđuju uslove za bavljenje tim sportom – rekao je Stojmenov.

U okviru skejt parka predviđeno je i uređenje odmorišta sa nadstrešnicom, izgradnja javne česme i rekonstrukcija postojeće rasvete. U planu je i postavljanje tribina za takmičenja, a postoji i ideja za postavljanje veštačke stene kao dodatnog sadržaja.

Za narednu godinu u Velikom parku planirana je izgradnja novog motoričkog igrališta za stariju decu.

Autor: LZS, foto Grad Užice

Leave a Comment