Oko 700 dece dolazi u Užice na “Licidersko srce”

Na XIII Međunarodnom dečijem festivalu folklora „Licidersko srce“, koji se održava od 15. do 19 avgusta, očekuje se 23 ansambala sa oko 700 dece i mladih iz devet zemalja (Ukrajine, Moldavije, Gruzije, Egipta, Mađarske, Bugarske, Severne Makedonije, Republike Srpske – BiH i Srbije). Pored Užica, festival će se održavati i na Zlatiboru i u Višegradu.

Zamenik gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović istakao je da Međunarodni dečiji festival folklora ne poznaje granice, da se na njemu deca, iako govore različitim jezicima, savršeno razumeju, te da je ovo jedna smotra druženja, ljubavi i radosti.

– Užice je poznato po svojim festivalima i ne slučajno svi od reda su međunarodni, ukazuju i govore o otvorenosti našeg grada za ljude sa svih meridijana. Međunarodni dečiji festival “Licidersko srce” čini naš grad gradom mladosti, veselja, igre, pesme, drugarstva i prijateljstva. Tih dana Užice je najlepši grad na svetu u kome se prelivaju boje prispele u naš grad sa svih strana – rekao je Stojadinović.

Manifestacija počinje 15. avgusta u svečanim defileom u Užicu, zatim sledi koncert pop muzičara Željka Vasića na gradskom trgu. Narednih dana slede festivalski koncerti u Užicu i Višegradu, i na Zlatiboru.

Manifestacija se realizuje u organizaciji Udruženja građana „ERA“ iz Užica, dok je pokrovitelj festivala, kao i prethodnih godina, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Autor: LZS

Leave a Comment