Novi zajednički projekat u turizmu Užica i Tuzle

Turizam se vratio. Pred nama su novi izazovi i nove šanse”, poručeno je sa šeste po redu konferencije, koja je u organizaciji TO regije Zapadna Srbija otvorena na Mećavniku u Mokroj Gori. Učesnike iz Srbije i zemalja u okruženju pozdravila je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Uz dobrodošlicu svim učesnicima ovog značajnog dvodnevnog događaja, gradonačelnica im je poželela uspešan rad i mnoštvo novih kreativnih ideja, koje će u budućnosti srpski turizam podići na viši nivo.

– Činjenica da se nalazimo u najboljem turističkom selu na svetu, u Mokroj Gori, može biti inspirativna u smislu na koji način afirmisati tradicionalne, autentične vrednosti i prednosti svog kraja i povezati ih sa savremenim trendovima i potrebama turista. U tom smislu, čini mi se da je veoma važno imati sinergiju kulturne ponude i turističkih destinacija. Užice je na konkursu Ministarstva kulture proglašeno za prestonicu kulture Srbije 2024.godine. Ponosni smo što ćemo promocijom našeg kulturno istorijskog nasleđa biti u prilici da na poseban način predstavimo i naše turističke lokalitete – od hidrocentrale “Pod gradom”, tvrđave Stari grad, kanjona reke Đetinje, neolitsko naselje Stapark- arheološki park na otvorenom, Potpećku pećinu i mnoge druge prostore koje vredi videti i upoznati se sa njihovom istorijom – rekla je gradonačelnica.

Miroslav Rađen direktor TO regije Zapadna Srbija izrazio je zadovoljstvo odzivom turističkih radnika iz Srbije i zemalja u okruženju i zahvalnost gradu Užicu i Ministarstvu turizma i omladine, na podršci koju pružaju u organizaciji ovog događaja, ali i realizaciji važnih projekata.

– Veoma smo ponosni što je grad Čačak sledeće godine prestonica kulture a grad Užice nacionalna prestonica 2024. godine, što govori u prilog tome da imamo značajnu kulturnu i turističku ponudu, koju ćemo i kroz ovaj projekat dodatno unaprediti u narednom periodu. Dobili smo i još jednu lepu vest. Odobren je naš projekat prekogranične saradnje sa BiH, odnosno sa Tuzlom, koji je usmeren na eko turizam i aktivni odmor. O ovim ali i mnogim drugim temama od značaja za razvoj turizma govorićemo tokom konferencije, nadam se uz veliki broj vaših komentara i predloga – rekao je Rađen.

Prema rečima direktorke TO Užice Danijele Đorđević Arsić, Mokra Gora najbolje turističko selo sveta, pravo je mesto za razmatranje i usvajanje novih ideja i inicijativa koje će doprineti boljoj promociji svih turističkih potencijala Srbije.

Izvor: Grad Užice

Leave a Comment