IZLOŽBA: GKC u oku objektiva Dragana Karadarevića

U Gradskom kulturnom centru u Užicu otvorena je izložba fotografija “GKC u oku objektiva Dragana Karadarevića”. Direktor Gradskog kulturnog centra Filip Baralić na otvaranju izložbe istakao je da fotografije prikazuju neke najsjajnije momente u protekloj godini, fantastičnu atmosferu i radost kako izvođača, tako i publike, a nastale su zahvaljujući Draganu Кaradareviću koji je znao da prepozna pravi trenutak i da ih svojim fotoaparatom zabeleži.

– Citirajući autora mogu da kažem i da fotoreportera ne čini samo dobar fotoaparat, već je potrebno imati i osećaj za pravi momenat, dobro oko i mirnu ruku, uz naravno mnogo učenja i rada. Za sve godine bavljenja fotografijom, autor je razvio autentičan stil i izraz po kojima je prepoznatljiv i daleko van Užica. Večeras otvaramo njegovu prvu samostalnu izložbu, a meni je veliko zadovoljstvo što se ona održava baš ovde i što su ovde prikazani detalji sa najznačajnijih događaja koje je Gradski kulturni centar organizivao u 2022. godini, a što je Dragan ovekovečio na sebi svojstven način – rekao je Baralić.

Dragan Кaradarević se preko dvadeset godina bavi fotografijom. Nosilac je brojnih priznanja i nagrada u ovoj oblasti, ugledan i poštovan kako od strane svojih kolega, tako i čitave zajednice.

– Za mene je fotografija najveća ljubav – rekao je Кaradarević i najavio svoju retrospektivnu izložbu kojom će naredne godine obeležiti dve i po decenije rada.

Izložba “GКC u oku objektiva” otvorena je do kraja godine.

Leave a Comment