NA TARI SE SNIMA FILM “IZOLACIJA”

U Nacionalnom parku Tara u je toku snimanje filma „Izolacija“ reditelja Marka Backovića sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi.

Reditelj Marko Backović kod nas se proslavio bioskopskim hitom, komedijom “Taksi bluz”, a scenario za ovaj film potpisuje zajedno sa Markom Jocićem. Prema rečima reditelja ovaj film trebalo bi da bude spoj evropskog i američkog  žanrovskog filma, uzimajući najbolje elemente ovih škola u specifičnoj sublimaciji.

Foto: Marko Lazić

“Izolacija” je psihološki triler, priča prati Jovana, mladog biologa koji dobija posao nadgledanja migracija životinja i održavanja istraživačke opreme duboko u nenaseljenoj šumi, a igra ga Miloš Biković, koji je uz Marka Jocića i producent ovog filma. Jovan je pun entuzijazma, smešten je na udaljenoj planini, daleko od civilizacije, u drvenoj kolibi preuređenoj u naučnu stanicu, i posvećeno vodi računa o kamerama koje snimaju divlje životinje.

Na snimcima se u jednom trenutku pojavljuje misteriozni čovek za koga počinje da sumnja da ga uhodi, i kako vreme u izolaciji bude odmicalo, Jovan će biti svedok noćnih poseta, čudnih telefonskih poziva i neobjašnjivih zvukova koji će početi da bude njegovu paranoju i strah. Suočen sa nejasnom pretnjom, više neće biti siguran da li je ono što mu se dešava realnost ili plod straha, a tačka njegovog mentalnog pucanja počeće kada vidi ubistvo u šumi…

Foto: Marko Lazić

Pored Bikovića, likove junaka ovog psihološkog trilera igraju i Anica Dobra, Miodrag Miki Кrstović, Mladen Andrejević, Marko Mak Pantelić…

U autorskoj ekipi su i direktor fotografije Đorđe Stojiljković, montažerka Andrijana Кrčmar, scenografkinja Sanja Bulat, kostimografkinja Jelena Đorđević, maskerka Petra Macura i kompozitor Nikola Jeremić, a “Izolaciju” je podržao FCS, na konkursu 2019. godine.

Izvor: NP Tara, foto: Marko Lazić

 

Leave a Comment