MILAN STAMATOVIĆ: Još se čeka odluka Vlade Srbije za pomoć hotelima

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, rekao je da za vreme vanrednog stanja i epidemije koronavirusom nijedan hotel na Zlatiboru nije radio. Nakon današnjeg ukidanja vanrednog stanja, prema njegovim rečima hotelijeri još nisu počeli sa radom.

– Nijedan hotel na Zlatiboru nije radio. U prvom paketu mera pomoći nisu se našli hotelijeri, pa sada oni očekuju šta će biti. Preporuka Vlade Srbije je da lokalna samoupravi ne traži boravišnu taksu, dok se porez na imovinu neće umanjivati. U svakom slučaju i naša opština i oni čekaju odluke Vlade Srbije – rekao je Stamatović i dodao da je za vreme epidemije primetno privatni smeštaj na Zlatiboru i okolini imao dosta gostiju.

Na pitanje kada se očekuje početak rada gondole, predsednik opštine Čajetina rekao je da je to za sada neizvesno, ali najverovatnije u avgustu ove godine.

– Izgradnja gondole je pri kraju. Trebalo je da dođu francuski stručnjaci da urade završni deo posla. Međutim, zbog koronavirusa granice su zatvorene, letovi aviona obustavljeni. Nadam se da će ipak moći da dođu 18. maja. Kada će gondola biti zavšrena tačno ne mogu da kažem zbog cele ove situacije sa pandemijom, ali je sigurno najkasnije da će u avgustu ove godine biti u radu – rekao je Milan Stamatović.

Opština Čajetina se sprema da dočeka turiste na Zlatiboru. U toku su radovi na uređenju Kraljevog trga i izgradnja pešačke zone.

Autor: LZS

Leave a Comment