Manisha i njeni saputnici Tau, Jama i Aku

Ovih dana kroz užički kraj prolaz jedan sasvim neobična povorka – devojka Manisha Berger, konj Tau i kobila Jame i švajcarski ovčar Aku. Oni su iz okoline Lozane u Švajcarskoj, ima 27 godina i diplomirani je dreser konja, a posebno voli da trenira decu jahanju.

Razumeli smo da jako voli životinje i da je u njenom kraju veoma popularno dresiranje konja. Joša kao mala zavolela je konje. Ovaj put je deo njenog obećanja koje je dala svojim životinjama, da će zajedno obići Evropu.

https://www.facebook.com/uziceoglasnatabla/videos/4094018797357203/

Na put su pošli pešice 2. septembra prošle godine. Nikada nije bila na Balkanu, pa se zato odlučila da prvo na svom putu obiđe Balkan. Ne jaše konje, jer smatra da su konji jašu na poligonima, stazama i livadama. Spava pod šatorom, a ponekad kod dobrih ljudi prenoći, naročito onih koji vole konje i životinje.

https://www.facebook.com/uziceoglasnatabla/videos/4095013610591055/

– Najbitnije je da imam hrane za konje i psa, a ja se snalazim i jedem biljnu hranu – objasnila je Manisha.

Prošla je Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i sada evo je u Srbiji. Planira da se na svom putu dugom oko 10.000 km vrati kući u oktobru ove godine i to preko Mađarske, Češke i Austije. Iz Užica se uputila za Valjevo preko Jelelove gore.

Autor: LZS, video: Užice – Oglasna tabla

 

Leave a Comment