Labović: TARA JE PRIORITETNA TURISTIČKA DESTINACIJA

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović posetila je Bajinu Baštu gde je sa zaposlenima iz TO Tara Drina razgovarala o predstojećoj turističkoj sezoni, s obzirom da Tara beleži sve bolje rezultate posete pre svega domaćih turista.

– Došli smo kako bi videli kako i na koji način možemo da unapredimo turističku ponudu ovde, jer smatramo da je ovo jedna od prioritetnih turističkih destinacija i da će biti tražena i ovog leta. Takodje, danas smo ovde kako bi uskladili promotivne aktivnosti, a istovremeno da se dogovorimo oko zajedničkih nastupa i pripremama za Sajam turizma koji se u Beogradu održava od 24. do 27. marta – izjavila je Labovićeva.

Jedna od tema sastanka bila je i registracija vlasnika privatnih smeštaja. U vezi sa tim, Labovićeva je istakla da je važno da se edukuje lokalno stanovništvo i pružaoci usluga kao i da budu registrovani na portal E-turista.

– Važno je da znamo koliko tačno turista boravi na ovoj destinaciji, jer zahvaljujući tome i sama destinacija će se postaviti više u prioritetima za dalja ulaganja. Samo na taj način možemo i da argumentovano potvrdimo koliko je značajno dodatno ulaganje u ovu destinaciju – istakla je Labovićeva.

Dodaje da je turistička sezona prošle godina bila veoma dobra. Turisti su i prošle godine birali Srbiju za odmor. Prema podacima iz januara meseca 2022. godine povećan je broj turista u odnosu na isti period prošle godine i to za preko 50 posto kada je broj poseta i noćenja u pitanju što se ove destinacije tiče.

Prema njenim rečima kriza u Ukrajini će se odraziti na čitav svet pa i na Srbiju. Navodi da Srbija nije imala mnogo turista iz Ukrajine, ali jeste iz Rusije.

– U januaru mesecu su nam najveći broj noćenja generisali turisti iz Rusije. Prošle godine oni su se našli na trećem mestu po broju noćenja u Srbiji, tako da je tu pitanje kako će se stvari dalje odvijati s obzirom na poteškoće koje su tu nastale – kaže Labovićeva i dodaje da je u Srbiji najveći broj turista iz regiona tako da će se i promotivne aktivnosti u najvećoj meri bazirati upravo na ta tržišta.

Tokom predstavljanja turističke ponude Opštine Bajina Bašta v.d. direktora TO “Tara Drina” Milan Djurić je rekao da se ova organizacija priprema za predstojeći Sajam turizma na kom će nastupiti u okviru Regije Zapadne Srbije. Napomenuo je takodje da je Turistička organizacija u proceduri registracije za dobijanje dozvole za korišćenje pontona na jezeru Perućac,ali i da će se krenuti u uredjenje plaže Rača. Podsetio je da su Turističkoj organizaciji odobrena dva projekta.

– Jedan se tiče uredjenja vidikovca – “Kapija Podrinja”, čija je vrednost dva miliona dinara. U okviru tog projekta biće nabavljeni električni bicikli koje će biti u ponudi turistima, a koje će moći da se iznajme u info centru. Drugi projekat se tiče uredjenja staze za šetanje, od manastira Rača prema izletištu Ladjevac, a čija vrednost je četiri miliona dinara – kaže Djurić

Izvor: Prvi Portal Bajina Bašta

Leave a Comment