KUD Abrašević zaigrao na Zlatiboru

Posle veličanstvenog koncerta Marije Šerifović, program Zlatiborskog kulturnog leta nastavljen je večeras, 3. jula sa početkom u 19 časova nastupom kulturnog umetničkog društva „Abrašević” iz Aranđelovca.

KUD „Abrašević” se predstavio nizom koreografija i pesama prvog ansambla i mladih igrača. Svoj nastup su otvorili igrama iz Šumadije, dok je u nastavku programa publika uživala u ritmu i igri sledećih koreografija: Igre iz Srbije, igre iz Leskovca, Šopske igre, kao i igre iz okoline Pirota.

Kvalitetan umetnički program, bogato igračko umeće KUD-a „Abrašević” kojim čuvaju i neguju tradiciju našeg narodnog folklora propraćeno je brojnim aplauzima publike u prijatnoj letnjoj večeri na trgu najposećenije planine.

Kulturno umetničko društvo “Abrašević” je osnovano 1920. godine i samim tim već 101 godinu čuva folklor i tradiciju. KUD ,,Abrašević” je kroz decenije predstavljao Srbiju u Portugaliji, Španiji, Francuskoj, Nemačkoj, Rusiji, Palestini, Tunisu…. Kulturno-umetničko društvo radi u više sekcija škola folklora, pionirski ansambl, izvođački ansambl, veteranski ansambl i narodni orkestar…

U veku postojanja kroz Abrašević je prošlo više hiljada članova a neki od istaknutih su Živan Saramandić, Tanja Bošković, Danica Maksimović , Marko Todorović i drugi.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment