Karavan “Biram Srbiju” obišao Užice i Čačak

Turistička organizacija Srbije je u okviru letnje promotivne kampanje ,,Biram Srbiju“ predstavila turističku ponudu još dve destinacije domaćim turistima. U pitanju su Čačak i Užice, sa čijom su se okolinom upoznali predstavnici domaćih medija. Studijska poseta organizovana je u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Čačka i Turističkom organizacijom Užica.

Foto: Oksana Sendžić

Čačak se, pored izuzetne ponude aktivnog odmora sa kojom su se gosti upoznali u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, penjući će na vrh Kablara, diči bogatom ponudom kulturno-istorijskih spomenika. Bilo da je reč o manastirima podno Ovčara i Kablara zbog kojih ovu regiju nazivaju i mala Sveta Gora, ili o postavci Narodnog muzeja Grada Čačka i galerije slavne umetnice i dobročiniteljke Nadežde Petrović, na koju su njeni Čačani naročito ponosni.

 

U istoriju, nešto bližu, vraća vas i vožnja Šarganskom osmicom koja je na raspolaganju svima koji za odmor biraju okolinu Užica. Tokom studijske posete podsetili smo se zašto treba birati i Drvengrad, a novinari su se uverili da i na tom lokalitetu možete provesti nezaboravne trenutke.

Zlakuska grnčarija već je osvojila svet, a na tom putu je i domaća šljivovica. To su naime, proizvodi koji se već nalaze na listi UNESCO nematerijalne kulturne baštine UNESCO, ili je, kao u slučaju šljivovice, pokrenuta inicijativa sa sličnim ciljem. O njihovoj važnosti za kraj iz koga potiču, kao i za sve turiste koji te destinacije posete, bilo je reči i tokom ovog studijskog putovanja.

Izvor: TOS

Leave a Comment