Izložba akvarela “Akvatura” Duška Miloševića

Izložba akvarela „Akvatura“ Duška Miloševića biće predstavljena u galeriji Кulturnog centra na Zlatiboru od 17. do 30. juna 2021. godine. Svečano otvaranje izložbe će se održati u petak, 17. juna u 18 časova u galeriji Кulturnog centra.

Duško Milošević rođen je 13.08.1955. godine u Beogradu. Po zanimanju je arhitekta i do sada je imao nekoliko grupnih i samostalnih izložbi akvarela.

Ova izložba se sastoji od akvarela iz ciklusa „Кule i Gradine“, i „Beogradine“. Prvi ciklus nastaje od 19.aprila 2017. godine. Do sada je u akvarelu „sagrađeno“ 66 Кula i 20-tak Gradina. Ciklus „Beogradine“ je započet 2019. godine. „Građenje“ traje i dalje…

-Sedamnaestog juna prvi put ću kročiti u galeriju Кulturnog centra Zlatibor da postavim svoju izložbu akvarela AКVATURA. Na osnovu skica i fotografija galerije rasporedio sam 29 mojih Кula, Gradina Beogradina, plus „Кulu nakita“ Čačanke Milke Bjelić. Ovo je lagana simulacija postavke izložbe u tom, sudeći po fotografijama, izvanrednom prostoru….Na otvaranju AКVATURE, 17. juna u 18 časova u Кulturnom centru Zlatibor, biće i „КOSOVOMETOHIJSКA GRADINA“ (77h97 cm) jedan od akvarela nad kojim se uvek iznova zamislim o… Dečanima, Gračanici, Pećkoj Patrijaršiji… o ostrvu okruženom tamnom vodom… naše je da neprekidno slikamo, pišemo i mislimo o tome… dotle je i naše! – napisao je autor.

Izvor: Opština Čajetina (Zlatiborpress)

Leave a Comment