Izgradnja ekološkog parka na Tari

Potpisivanjem ugovora o sufinansiranju realizacije projekta zaštite i očuvanja zemljišta kao prirodnog resursa na Tari, Grad Užice će iz budžeta Ministarstva zaštite životne sredine dobiti 7,5 miliona dinara.

Užice je jedna od 43 lokalne samouprave u kojima će biti sufinansirani ekološki projekti za koje je Ministarstvo za zaštitu životne sredine opredelilo 333 miliona dinara.

-Ovom prilikom želim da pohvalim gradove i optštine za kvalitetno pripremljene projekte čija će realizacija omogućiti bolji život građanima. Sredstva koja dodeljujemo namenjena su za sanaciju lokacija na kojima su nekada bile deponije, erozivnog zemljišta, odrona, klizišta. Cilj nam je da na mestu devastiranog zemljišta budu izgrađeni eko parkovi i zeleni prostori koje će građani moći da koriste – izjavila je nakon potpisivanja ugovora ministarka Irena Vujović.

U realizaciji projekta izgradnje ekološkog parka na Tari, Grad Užice učestvuje sa oko 3,2 miliona dinara tako da je ukupna vrednost projekta više od 10 miliona dinara.

Narednih dana očekuje se raspisivanje tendera za izbor izvođača, a ugovorom je predviđeno da projekat bude realizovan do 30. novembra ove godine.

Autor:LZS

Leave a Comment