Gold gondola – probni rad u maju

Radovi na najdužoj gondola na svetu na Zlatiboru privode se kraju. Direktorka “Gold gondola” Zlatibor Bojana Božanić kaže da se trenutno rade pripreme za montažu glavne sajle od međustanice do centra Zlatibora, kao i postavljanje noseće sajle za signalni, odnosno telekomunikacioni kabl na istoj deonici.

– Istovremeno, na međustanici se završavaju potrebni radovi kako bi u građevinskom smislu objekat bio u potpunosti završen sa montiranom opremom. U toku su radovi na garažama za skladištenje kabina, kao i na svim drugim elementima objekta mašinske sobe gde se montira reduktor, elektro motori, dizel agregat i svi prateći delovi opreme – kaže Bojana Božanić.

Za samo nekoliko meseci gondola na Zlatiboru će biti u funkciji.

– Očekujemo da ćemo gondolu pustiti u probni rad tokom maja meseca, paralelno sprovodimo proceduru za dobijanje upotrebne dozvole. Po završetku probnog perioda gondola će biti puštena u rad – kaže direktorka “Gold gondola”.

Pored tih radova, prema njenim rečima, u toku je priprema dokumentacije za građevinsku dozvolu za izgradnju upravne zgrade JP „Gold gondola Zlatibor“ na Zlatiboru koja će se nalaziti na početnoj stanici.

– Nakon izdavanja građevinske dozvole, počeće izgradnja, a plan je da u roku od godinu dana od početka radova i ovaj objekat bude završen. Zgrada će pored kancelarija imati i dodatne sadržaje kao što su skijašnica, garaže, restoran i drugo – rekla je Bojana.

Autor LZS

Foto: Gold gondola

Leave a Comment