Elektronske zlatiborske novine

Turistička organizacija Zlatibor objavila je februarsko izdanje svojih Elektronskih novina. Četrnaesto po redu, ovo izdanje donosi pregršt zanimljivih i interesantnih priča iz zlatiborskog turizma.

Februarski broj otvara uvodnik Srđana Pantovića, direktora Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor” Čajetina, dok nam tema broja donosi priču o onome što je postignuto u prvoj godini rada jedinstvene zlatiborske atrakcije, Gold gondole, kao i najavljene naredne aktivnosti.

Još jedna od veoma interesantnih priča februarskog broja je priča o čarima skijanja na „zlatnoj planini”. Zima je Zlatiboru podarila pravu snežnu oazu za odmor i uživanje. Hiljade ljubitelja skijanja i zimskog odmora ugostio je snežni Zlatibor tokom prvih meseci 2022. godine.

Pojedini posetioci su podelili svoja iskustva koja možete pročitati u ovom izdanju Elektronskih novina.

Novi broj Elektronskih novina upotpunjen je i pričom o Zlatiboru, kao “pet friendly” destinaciji. S obzirom da u mnoštvu gostiju ima i onih koji na planinski odmor vode i svoje kućne ljubimce. S njima im je, kažu, ovde prijatnije, užitak potpun.

U novom izdanju Elektronskih novina čitaoci se mogu upoznati sa uspešnim radom zaposlenih u Komunalnom javnom preduzeću ”Zlatibor” koji su zaduženi za uređenje turističkog centra Zlatibora i okoline i koji su tokom ovih zimskih dana preduzeli niz poslova da u najkraćem roku obezbede prohodnost puteva koji su im dati u nadležnost.

Februarsko izdanje sumira događaje koji su tokom proteklog perioda obeležili turistička dešavanja na Zlatiboru. Tu je zanimljiva priča o roniocima ronilačkog kluba ”Svet ronjenja” iz Beograda koji su učestvovali u podvodnom istraživanju Ribničkog jezera.  Veliku pažnju je privukla izložba Dušana Starčevića u galeriji Kulturnog centra, gde su se mogli videti predeli Zlatibora, davnašnje brvnare, proplanci s četinarima, ali i drugi motivi iz ovog dela Srbije.

Februarsko izdanje Elektronskih novina predstavlja oazu mira i uživanja – kompleks ”Aria Klub Wellness & Spa Zlatibor”, kao i harmoniju ambijenta i ukusa u ”Gastro baru Central Zlatibor”,  koji posluje u okviru hotela ”Central Inn Zlatibor”.

Još jedna od interesantnih priča februarskog broja je i priča o familiji Smiljanića, koja je tokom minulih dva i po veka dala čak 16 sveštenika.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment