EKOLOGIJA: Za čistiji vazduh u Užicu 19 miliona dinara od države

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević potpisala je danas sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović tri ugovora vredna oko 19 miliona dinara, koji se odnose na mere koje će doprineti čistijem vazduhu u našem gradu.

– Iz Ministarstva za zaštitu životne sredine opredeljeno je 14 miliona za nabavku kotlova na gas u porodičnim kućama na području Grada Užica, sa 4 miliona dinara ministarstvo će podržati zamenu kotla u vrtiću Bambi, a oko 730.000 dinara je opredeljeno za pošumljavanje. Sve ovo zajedno sa sredstvima koje izdvaja Grad doprineće značajnom smanjenju aerozagađenja, što i jete bio cilj učešća na konkursu – istakla je posle potpisivanja ugovora gradonačelnica Užica.

Ministarka Irena Vujović je predstavnicima gradova i opština sa kojima su danas potpisani ugovori, a među kojima je i Užice, čestitala na brzoj i efikasnoj pripremi dobrih projekata.

– Želim svima da vam čestitam na uspešno pripremljenim projektima. I mi smo, sa naše strane, požurili sa sprovođenjem konkursa i zato sam vas danas pozvala, da bismo mogli što pre da potpišemo ugovore, da vam odmah prebacimo sredstva i da što pre počnete da radite. Volela bih da uskoro obiđem vaše lokalne samouprave da vidimo zajedno kako napreduju radovi – rekla je ministarka Vujović.

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je početkom godine tri konkursa kojima je cilj unapređenje kvaliteta vazduha, i na sva tri konkursa Grad Užice dobio je podršku sa svojim projektima.

Autor: LZS

Leave a Comment