Drinska regata od 14. do 18. jula

Najveća i najstarija manifestacija na reci Drini – Drinska regata planirana je, kao i svake godne, za treću sedmicu jula u Bajinoj Bašti. Prošle godine zbog epidemiološke situacije ova manifestacija se nije održala. Plan je da se ovogodišnja manifestacija održi od 14. do 18. jula, a da veliki spust Drinom bude u subotu, 17. jula 2021. godine.

Pripreme za manifestaciju su uveliko u toku, a u kom obliku će se Drinska regata održati najviše će zavisiti od propisanih epidemiloških mera od strane nadležnih državnih organa.

Prva Drinska regata je održana jula 1994. godine i od tada se svake treće sedmice u julu odvija ova manifestacija. Održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope.

Drinska regata pored velikog spusta rekom Drinom obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u julu u Bajinu Baštu privuku preko 100 000 posetilaca.

Izvor i foto: TO Tara-Drina

Leave a Comment