Asfaltiranje puta do Jovanove vode bitan za turizam na Jelovoj Gori

Grad Užice ulaže napore kako bi se postojeće turističke destinacije opremile na adekvatan način i oplemenile novim sadržajima. “Jovanova voda” u MZ Gostinica mesto je gde se godinama unazad održava manifestacija “Dani borovnice”, ali i mesto gde Užičani i posetioci dolaze da udahnu čist vazduh i pobegnu od gradske gužve. Zahvaljujući sredstvima Grada u iznosu od 1,5 miliona dinara danas je asfaltiran glavni putni pravac koji vodi do Jovanove vode.

Foto: TO Uzice

Po rečima Nikole Maksimovića direktora JP “Užice razvoj” Grad je podržao inicijativu meštana i Odbora manifestacije koja se ovde održava, a pored asfaltiranja glavnog putnog pravca urađeni su i drugi sadržaji.

– Prethodnih godina urađena je bina, gde se organizuju manifestacije. Prošle godine su meštani ovog naselja učestvovali u projektu “Udružimo se”, gde su postavljena dva mini objekta za odmorište. Takođe, tu se nalazi i pešačka staza gde ljudi mogu da šetaju, odmore se. Tu je i centralna manifestacija Dani borovnice koja se održava u avgustu. Prethodnih godina urađena je rasveta, a u planu su i dva nova odmorišta sa klackalicama i ljuljaškama. Pokušaćemo da i Jovanovu vodu, a i kompletno Jelovu goru opremimo turističkim sadržajima, kako bi sugrađani dolazili da se odmore i da provedu svoje slobodno vreme – kaže Maksimović.

Dragan Poznanović predsednik mesne zajednica Gostinica izrazio je zahvalnost na svemu što je ovde urađeno.

– Urađeni asfalt nam mnogo znači za održavanje manifestacija, dolazak turista, meštana, dece. Ove godine ćemo konkurisati za dve kućice preko projekta “Udružimo se” – kaže Poznanović.

Miloš Poznanović iz UG “Etno Gostinica” ističe da su udruženje formirali sa ciljem da se oživi ovaj deo Gostinice kako bi privukli što veći broj posetilaca i turista.

– Gradsko rukovodstvo je shvatilo naše dobre namere, imamo njihovu punu podršku i ovim putem im se zahvaljujem. Pored želje da održimo manifestaciju “Dani bornovnice” želimo da se svi građani koji koriste ovo mesto lepo osećaju i zamolio bi posetioce da ovaj prostor čuvaju kao svoj, bilo bi dobro da svi ponesemo vreće za smeće i da čuvamo ovaj prostor – dodao je Poznanović.

Upravo zahvaljujući dobrim idejama i udruženim radom meštani ovog dela Gostinice u znatnoj meri unapredili su infrastrukturu i sadržaje. Zajedno sa decom iz škole veoma često organizuju se i akcije uređenja i čišćenja sa ciljem očuvanja ovog prostora.

Izvor: Grad Užice

1 thought on “Asfaltiranje puta do Jovanove vode bitan za turizam na Jelovoj Gori”

  1. Svaka cast komsije, samo mooozda bi pored tog puta ka Jovanovoj Vodi, trebalo asfaltirati i jos neki pravac ka zaseocima, i popraviti put ka seoskom gorblju, i revidirati seoska groblja, da se ne sahranjuje u njivama mimo registorvanih groblja zbog nemogucnosti prilaza postojecem groblju.

    Reply

Leave a Comment