DINO PARK I SKI CENTAR TORNIK OBORILI REKORD, U EL PASU ZADOVOLJNI

Zlatiborski lokaliteti, namenjeni zabavi i uživanju najmlađih, ali i ostalih generacija, i ovog leta ostvarili su odličnu posetu, a Dino park i Tornik, postavili su i nove rekorde, navode u Turističkoj organizaciji Užice. Pored toga, posetioci su uživali i u novootvorenom kaubojskom gradu na Vodicama “El Paso City”, Avantura parku, kupalištima i bazenima. TO Zlatibor je sve to prikazala u kampanji “Tvoj Zlatibor” – Zlatibor zabava za sve

U Dino parku 70.000 posetilaca tokom leta

Prema rečima PR menadžera Dino parka Slavice Marić, park u srcu Zlatibora je ovog leta oborio sve dosadašnje rekorde kad je reč o posećenosti.

– Sa pravom možemo reći da smo jedna od najposećenija lokacija na Zlatiboru, ali i u zemlji, sa 70 000 posetilaca u junu, julu i avgustu. Sa blizu 40.000 poseta, avgust je mesec koji je oborio sve rekorde posećenosti. Park je poznat po bogatom programu sadržaja, pa je uz sve mere predostrožnosti koje smo sproveli, bio idealna lokacija za decu i porodice – ocenjuje Marić.

Osim šetnje pored dinosaurusa, pažnju posetilaca je privuklo mnoštvo novih sadržaja. Prema rečima naše sagovornice, najmlađi su uživali u električnim automobilima, a starija deca u kvadovima, air soft poligonu i jahanju konja. Zoološki vrt i ergela konja obogaćeni su novim stanovnicima, a prelepi beli lipicaneri su privlačili ogromnu pažnju posetilaca.

– Tu su i avantura park, zip lajn za decu i odrasle, bandži trambolina, ali i nezaobilazni tjubing sa tzv. letećim gumama. Stariji posetioci su uživali u šahu, golfu, stonom tenisu na sportskom terenu. Moramo istaći lepotu parka, urednost, higijenu i besprekorno održavanje, po čemu smo već postali prepoznatljivi kod naših posetilaca, o čemu svedoče i komentari na društvenim mrežama – kaže Marić.

Izuzetni rezultati ostvareni na Torniku

Rekordna posećenost je zabeležena i u ski centru Tornik, otkriva nam direktor „Skijališta Srbije“ Dejan Ćika. On podseća da su sadržaji u ovom planinskom centru počeli sa radom 15. juna i do samog kraja sezone zabeleženi su izuzetni rezultati.

– Broj prodatih karata, kao i promet koji smo ostvarili ovog leta povećan je 2.5 puta u odnosu na prošlogodišnju sezonu. Bogata ponuda koju pružamo na Torniku privukla je veliki broj turista koji su imali prilike da uživaju u zabavnim, adrenalinskim sadržajima, ali i da se opuste u raznim drugim aktivnostima. Panoramska voznja žičarom, bob na šinama, avantura park, zip lajn, mini golf teren, e.bike, mountain bike su samo neki od veoma atraktivnih sadržaja koje nudimo posetiocima, pa smo zato ovog leta zabeležili rekordnu posećenost – kaže Ćika.

Na Torniku su u toku ubrzane pripreme za zimu koje, inače, traju paralelno sa letnjom sezonom. U ovom ski centru sa velikim nestrpljenjem očekuju sneg i početak zimske sezone.

– Početkom ove godine smo pustili novu plavu stazu u rad, koja je baš bila neophodna i izazvala je veliko interesovanje skijaša. Očekujemo da će i ove godine biti dobra zima i da će posećenost biti još veća nego prošle godine – kaže Ćika.

El Paso City – nova atrakcija na Zlatiboru

Kaubojski grad na Vodicama El Paso City počeo je da radi u maju ove godine i za kratko vreme postao atrakcija zlatiborskog kraja. Uprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, poseta je od početka bila dobra, a u avgustu nije moglo da se nađe slobodno parking mesto. Vlasnik kompleksa Milija Čumić zadovoljan je posetom, ali veruje da park može još bolje da radi.

– Ne znam da li nam je korona pomogla ili odmogla, krenuli smo dobro, pa je u julu poseta bila slabija, da bi u avgustu broj posetilaca stvarno bio impozantan. Ne bih da budem neskroman, ali mislim da može i bolje jer je pozicija grada odlična, na putu za Crnu Goru, pa bi poseta sigurno bila još bolja da su granice bile otvorene – ocenjuje Čumić.

Otvaranju granica naš sagovornik se raduje i zbog popunjavanja smeštajnih kapaciteta. Kako kaže, strancima će biti zanimljiviji smeštaj u šatorima i drugim objektima u okviru kompleksa, jer su na hotele već navikli. A domaćim posetiocima najprivlačnije je indijansko selo.

– Drugi deo parka, zlatiborski zaseok je egzotičniji strancima, nama nije toliko zanimljivo jer smo svi potekli sa sela i pre 50 godina smo živeli u takvim kućama. Ali, vidim da se ljudima generalno jako svideo kompleks. Dolazilo je baš mnogo dece, a drago mi je da posetioci pripadaju svim generacijama – od 3 do 83 godine – zaključuje Čumić.

Autor LZS, Izvor TO Zlatibor

Leave a Comment