„Aktivnija Srbija“ aktivirala posetioce Zlatibora

U okviru projekta „Aktivnija Srbija“, na Kraljevom trgu na Zlatiboru 29. jula u 18 časova održan je javni trening  na otvorenom uz stručno vođstvo. Trening je bio prilagođen za sve uzraste, pogodan za rekreativce kao i za profesionalne sportiste.

Projekat „Aktivnija Srbija“ je osmišljen kao masovni javni trening na kome sugrađani mogu besplatno da vežbaju. Svakog meseca javni trening se organizuje na glavnim trgovima širom Srbije. Stručni tim koji je sastavljen od doktora sportskih nauka, nuricionista i trenera sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koji sa Ministarstvom omladine i sporta podržavaju sportsko edukativni projekat „Aktivnija Srbija“. Cilj ovog projekta je podizanje svesti građana da se bave fizičkom aktivnošću radi očuvanja zdravlja.

Pored raznovrsnih vidova aktivnog odmora koje nudi ova „zlatna planina“, manifestacija „Aktivnija Srbija“ naišla je na veliko interesovanje i motivisala posetioce da budu zdraviji i aktivniji. 

Nakon treninga u okviru projekta „Aktivnija Srbija“ na letnjoj pozornici Kraljevog trga, već u subotu 31. jula sa početkom u 21.00 čas, publika će moći da uživa u koncertu Marije Šerifović. 

Izvor: TO Zlatibor

 

Leave a Comment