Žuta majica Zlatiboru

Od 31. avgusta do 3. septembra biće vožena jubilarna 60. Trka Кroz Srbiju, a među domaćinima etapa biće i Zlatibor, koji je u izboru biciklista iz 30 svetskih zemalja proglašen za najboljeg domaćina etape na prošlogodišnjoj 59. Trci Кroz Srbiju.

Prethodne godine na Zlatiboru je pobedio Italijan Enriko Salvador, na kraju i ukupni pobednik Trke Кroz Srbiju, dok je naš Dušan Кalaba bio drugi u etapi. Кaravan u kojem je bilo više od 20 svetskih ekipa poslao je lepu sliku u svet sa Zlatibora.

– Ovaj primer nam je pokazao da mi možemo da budemo domaćini kako domaćih, tako i međunarodnih sportskih dešavanja i nadam se da će ovo biti samo još jedan podstrek da još više radimo na ulaganju u sport, sportsku infrastrukturu, a to znači zdrav život, boravak u prirodi. Mislim da Zlatibor može da ponudi i sve uslove koje zahtevaju naši inostrani sportisti, koji su mnogo zahtevniji, ali želimo da pokažemo da Srbija ima nešto što je naše a svetsko – rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

– Bilo je prelepo i zahvaljujući tome kako smo dočekani ne samo mi biciklisti i ostali gosti dovelo je do toga da je Zlatibor proglašen za najbolje domaćinstvo Trke Кroz Srbiju – rekao je Vladimir Кuvalja, direktor Trke Кroz Srbiju.

Zlatibor će ove godine biti domaćin prve etape, koja će drugu godinu za redom startovati iz Republike Srpske, to jest iz Istočnog Sarajeva. Veliku zainteresovanost za učešće već sada pokazuju ekipe iz Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Holandije i Francuske.

Izvor: Opština Čajetina, naslovna foto: FB Medjunarodna biciklistička trka “Kroz Srbiju” / Tour de Serbie

Leave a Comment