Zlatni šarani za zlatnu sreću

Goran Radović Gica iz Arilja, kapiten reprezentacije Srbije koja je nedavno osvojila po drugi put za redom Svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu, kaže da je ovaj uspeh ostvaren zahvaljujući velikom timskom radu. To se dešavalo u isto vreme kada su naši košarkaši osvojili srebrnu medalju u Manili i Novak Đoković osvojio US Open.

– Oni su mene kao kapitena pratili moj instikt, moje smernice, bili smo kao jedan, svaki član reprezentacije je odradio svoj deo posla sa ljubavlju, punim srcem i taj timski rad je doneo neverovatan uspeh. Ovo je 69. svetsko prventvo i do prošle godine kao reprezentacija nismo bili ni blizu do te zlatne medalje. Ali, eto prošle godine prvo mesto u Hrvatskoj, a ove godine u Španiji smo odbranili titulu – kaže Goran.

On je tim povodom napravio jedan video sa tri šarana koja pušta u vodu. Dva šarana je posvetio pobedama na svetskim prvenstvima, a trećeg šarana, najvećeg, za iduću godinu u Francuskoj, kada će naša reprezentacija pokušati da po treći put postane prvak sveta i u trajno vlasništvo preuzme prelazni pehar tzv. salataru. Šarane je pustio, kako kaže, kao dobro delo, jer smatra da je svaki uspeh nagrada, a za tu nagradu mora da učini neko dobro delo.

– Kada jedna mala zemlja napravi tako neverovatan uspeh, pitamo se šta je onda veličina? Nije veličina novac, jer su sve te zemlje koje idu na svetsko prvenstvo mnogo bogatije od nas i više ulažu u sve to. Nije veličina ni masovnost, jer naša zemlja je mala sa do 80.000 ribolovaca. Onda shvatimo da mi Srbi to u srcu nosimo, što su naši slavni preci ostavljali na bojnom polju, mi to sada ostavljamo na sportskim terenima – kaže Gica.

Za Gorana ovo je 10 jubilarna medalja, ima 6 zlatnih i po dve srebrne i bronzane. Od tih 6 zlatnih dve su sa reprezentacijom sa Svetskog prvenstva, dve su u pojedinačnom takmičenju sa Svetskog prvenstva 2014. i 2021. godine i dve klubske.

Autor: LZS

Leave a Comment