Zlatibor sa skoro pola miliona noćenja najposećenija planina u Srbiji

U Turističkoj organizaciji Zlatibor navode da je Zlatibor i ovog leta, uprkos zdravstveno nepovoljnoj situaciji u zemlji i svetu, zabeležio veoma visoku posećenost. Rekordne posete ostvarene su na skoro svim lokalitetima, a prema podacima Republičkog zavoda za statistiku  bio je naposećenija planina prvih osam meseci sa čak preko 491.000 noćenja.

– Veliki broj posetilaca dokazuje da Zlatibor iz godine u godinu poboljšava svoju turističku ponudu. Ove godine veliko interesovanje vladalo je za vidkovce na Gradini i Obadovom brdu, koji su izgrađeni prethodinih godina. Takođe, ove godine počelo se sa velikom rekonstrukcijom samog turističkog centra planine. Pored svih prirodnih lepota, prelepih pejzaža, mnogih aktivnosti koje nudi, Zlatibor dobija moderno uređen turistički centar koji će  ulepšati turistima boravak, a meštanima služiti na ponos – kaže Vlade Živanović, direktor TO Zlatibor.

Iz TO Zlatibor poručuju da Kraljev trg postupno dobija potpuni novi izgled, a radovi se na radost turista privode kraju.

– Takođe završava se i uređenje Trgovačke ulice u kojoj će se smestiti svi lokali koji su se ranije nalazili oko jezera, a ulica koja spaja Hotel Olimp i odmaralište Dunav će biti  moderno šetalište koje će biti pogodno za porodice sa malom decom i bebama kao i za osobe sa invaliditetom. Novi savremeni izgled jezera krasiće planinsku lepoticu i predstavljaće  “biser” Zlatibora – dodao je Živanović.

Prema njegovim rečima nakon završetka rekonstrukcije Trga i puštanja u probni rad turističkog projekta decenije, Gold Gondole,  priprema se još jedna velika investicija kako se najavljuje iz opštine Čajetina. Na Ribničkom jezeru, na međustanici gondole u najavi je podizanje turističkog kompleksa Zlatnog grada na više od 200 hektara.

Autor LZS

 

Leave a Comment