Zlatibor postavlja nove rekorde u posećenosti

Letnja turistička sezona na Zlatiboru bila je izuzetno uspešna. O još jednoj sezoni kojom su zadovoljni svi turistički poslenici planine svedoče cifre i najnovija statistika.

Prema statističkim podacima Turističke organizacije Zlatibor, ove letnje sezone, tokom jula i avgusta, broj ostvarenih noćenja na planini veći je čak 50 odsto u odnosu na isti period 2020. godine i 17 odsto veći u odnosu na promet u julu i avgustu 2019. godine.

Da je turizam Zlatibora uspešno prebrodio aktuelnu krizu dokazuje i ostvareni broj noćenja za prvih osam meseci tekuće godine, koji je za 41 odsto veći u odnosu na promet u 2020. godini.

Važno je istaći da je ostvareni broj noćenja u prvih osam meseci 2021. godine za 4 odsto veći u odnosu na broj noćenja ostvaren u istom periodu 2019. godine. To je posebno ohrabrujuća činjenica ako se uzme u obzir da je 2019. godina po prometu bila rekordna i da je to period u kome turizam nije bio opterećen pandemijom koronavirusa.

Dobra posećenost i povećanje turističkog prometa tokom tekuće godine najbolji su pokazatelj da se kvalitetnom uslugom i sadržajnom ponudom Zlatibor lako izborio sa krizom koju je u svetskom turizmu izazvala pandemija koronavirusa.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment