Zlatibor dobio dve fontane

Zlatibor je postao bogatiji za dve fontane, jedna na jezeru u centru Zlatibora a druga na kružnom toku kod naselja Kalman.

Fontana u centru je svečano puštena sinoć za Dan opštine Čajetina.
– Na Dan opštine Čajetina otvaramo multifunkcionalnu fontanu na obnovljenom zlatiborskom jezeru. Ta fontana je jedna potpuno nova atrakcija u Srbiji sa vodenim stubom visine 18 metara, sa jednim vodenim ekranom i projektorima, pa će posetioci moći da prate filmske projekcije na vodi, kao i druge atrakcije – rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Druga fontana na kružnom toku je dar porodice Perišić sa Zlatibora.

– Zahvaljujem se Srđanu Perišiću i njegovoj porodici na ovoj donaciji svom mestu, jer smo svedoci da je nekadašnje zadužbinarstvo danas u Srbiji skoro potpuno zamrlo. Ovo je retka prilika u kojoj investitor ostavlja donaciju i zadužbinu i nadam se da će i ostali investitori krenuti njegovim primerom da uređuju ovo mesto. Mi iz opštine smo zahvalni porodici Perišić, a ujedno bih se zahvalio i Milanu Kuliću i njegovom timu i za ovu i za fontanu na jezeru, čoveku koji ima viziju za ovo mesto i koji se na ovim visinama bori i, da tako kažem, igra sa vodom – istakao je Stamatović.

Srđan Perišić je rekao da je red da se vrati nešto građanima.

– Sa zadovoljstvom smo uložili svaki dinar u ovu fontanu i ugrađena je oprema najvišeg kvaliteta. Dobili smo priliku da gradimo na našoj planini, te je red da nešto i vratimo svojim sugrađanima – rekao je Perišić.

Autor: LZS

Leave a Comment