Zimska sezona ekonomski značajna, ali je prioritet zdravlje ljudi

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i predstavnici ugostiteljskog i hotelijerskog sektora, turističkih organizacija i lokalnih samouprava, saglasili su se na današnjem sastanku da je za oporavak sektora značajno da radi tokom zimske turističke sezone, ali da je prioritet očuvanje zdravlja ljudi.

– Svesni smo ekonomskog značaja nastavka rada hotela i ugostiteljskih objekata tokom zimske sezone, posebno imajući u vidu gubitke koje je sektor do sada pretrpeo zbog posledica pandemije. Međutim, zdravlje i životi ljudi su na prvom mestu i neophodna je striktna primena epidemioloških mera koje je doneo i koje će donositi Кrizni štab u odnosu na epidemiološku situaciju – upozorila je Matić.

Ona je istakla da će u narednom periodu biti pojačan inspekcijski nadzor i da će se sprovoditi stroga kontrola u hotelima i ugostiteljskim objektima.

– Poštovanje propisanih mera, koje uključuje i angažovanje zaposlenih, njihovo usmeravanje i upozoravanje gostiju, preduslov je za dalji nesmetani rad, i u tom smislu neophodno je uključivanje svih privrednika, ali i lokalnih samouprava i turističkih organizacija u kontrolu primene mera i zaštitu građana – poručila je Matić.

Sastanku su pored predstavnika Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija prisustvovali i direktor HORES-a Georgi Genov, direktor JP Skijališta Srbije, Dejan Ćika, direktor JP Stara planina, Goran Кaradžić, predsednik UO hotelijera Aleksandar Vasilijević, sekretar za turizam PКS Tijana Maljković i drugi predstavnici PКS, predstavnici lokalnih samouprava Raške i Brusa, direktori turističkih organizacija Zlatibora, Raške, Brusa, kao i direktori hotela u Vrnjačkoj Banji, na Кopaoniku i Zlatiboru.

Izvor: Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizma

Leave a Comment