Zbog radova gondola će raditi samo vikendom

Zbog radova na izgradnji nadstrešnice kod početne stanice zlatiborske panoramske gondole do 31. oktobra radiće samo vikendom. Direktorka JP “Gold gondola” Bojana Božanić kaže da će to biri natkriveni prostor, koji će omogućiti posetiocima ugodniji osećaj.

– Pored brige o bezbednosti i tehničkoj ispravnosti, zaposlenima u gondoli i te kako je stalo do komfora posetilaca. Po završetku radova, na jednom mestu, u natkrivenom prostoru, putnici će moći da kupe karte i da se ukrcaju u kabine. Nadstrešnica će biti zaštita od svih atmosferskih prilika, time će putnicima čekanje na ulaz u kabine biti znantno ugodnije – kaže Bojana Božanić.

Novi objekat, visine 11,5 metara i dužine 32 metra, predstavlja delimično zatvorenu nadstrešnicu koja natrkiva polaznu stanicu gondole, potom se, sa jugozapadne strane, nastavlja na buduću upravnu zgradu gondole.

Početna stanica gondole će imati samostalne ulaze i izlaze sa zapadne i istočne strane sa jasno odvojenim putanjama kretanja za dolaske i polaske. U okviru nadkrivenog prostora predviđena su i tri trgovinska lokala sa zasebnim ulazima namenjena prodaji suvenira, sportske opreme i sličnog.

Radno vreme će biti samo vikendom i to od 9 do 16.30 časova, a poslednja vožnja sa Tornika je u 17.30.

Izvor i foto: JP Gold gondola, autor: LZS

 

 

Leave a Comment