Završetak saobraćajnice od ulaska do centra Zlatibora

Za desetak dana Zlatibor i čitava promenada od ulaska u centar Zlatibora pored teniskih terena, jezera, preko Кraljevog trga, pijace do hotela Tornik izgledaće drugačije, savremenije i uređenije.

– Radovi na asfaltiranju ulice u centru Zlatibora napreduju dobro, s obzirom na to da je samo pre mesec dana na tom mestu bio rov dubine 12 metara i širine 20 metara, a sada je uređena saobraćajnica. Uspeli smo da u veoma kratkom roku i u teškim uslovima izvedemo jedan ozbiljan građevinski zahvat, da se kolektor izmesti iz centra Zlatibora ovom saobraćajnicom dužine 700 metara – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Stamatović se zahvalio investitorima, vlasnicima  privremenih objekata i turistima koji su imali strpljenja da isprate sve te investicije, istakavši da će Zlatibor kada se sve završi izgledati mnogo drugačije, lepše, uređenije i da je vredelo čekati, posebno ako se zna da se radi o vekovnim projektima, za čiju realizaciju su se tek sada stvorili uslovi.

– Definitivan datum završetka većine radova na Zlatiboru je 19. avgust, možda će ostati samo neka sitna doterivanja pratećih sadržaja i uređenje osvetljenja, a ono što je najbitnije je da su najvažniji radovi urađeni, uključujući i naš najveći projekat Gold gondolu koja će, takođe na Preobraženje 19. avgusta, biti puštena u probni rad, dok će Postrojenje za preradu otpadnih voda biti otvoreno za deset do petnaest dana kasnije – dodao je Stamatović.

Autor LZS, izvor Opština Čajetina

Leave a Comment