Zasađeno 30 drveća u akciji “Za šumu u tvom kraju”

Simboličnom sadnjom jednog stabla ispred Gradske kuće završena je sadnja 30 stabala u užem centru grada Užica, nabavljenih u akciji kompanije DDOR “Za šumu u tvom kraju”. Stablo breze su zasadile gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević i direktorka Filijale Užice DDOR-a Jelena Burzanović.

“Drago nam je što i danas, simboličnom sadnjom jednog drveta ovde ispred Gradske kuće, još jednom potvrđujemo našu nameru da u užem gradskom jezgru napravimo što više zelenih površina. To je nešto na čemu radimo nekoliko godina unazad sopstvenim kao i sredstvima Ministarstva zaštite životne sredine, ali i kroz akcije, kakva je ova koju realizuje DDOR osiguranje, istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Prema njenim rečima zelene površine su pluća našeg grada i zbog toga se nekoliko godina unazad radi na ozelenjavanju velikog broja površina u samom centru grada ali i pošumljavanju velikih parcela na periferiji.

“U martu mesecu smo sa Ministarstvom zaštite životne sredine potpisali ugovor vredan 1,2 miliona dinara za pošumljavanje velike parcele u naselju Turica, gde će biti zasađeno oko 500 sadnica belog jasena. Кroz isti projekat „Udahnimo život prirodi“ od 2019. godine do danas pošumljeno je oko 17 hektara površina na različitim lokacijama u gradu. Takođe i Кancelarija za mlade kroz svoj projekat svake godine podeli veliki broj sadnica sugrađanima za sadnju u privatnim i dvorištima stambenih zgrada. Uz zahvalnost DDOR-u na ovoj donaciji pozivam i sve Užičane, da ukoliko imaju mogućnosti, slede naš primer i u svojim dvorištima posade bar jedno stablo, a mi ćemo nastaviti sa svim merama koje imaju za cilj poboljšanje kvaliteta vazduha”.

Кompanija DDOR osiguranje pokrenula je akciju „Za šumu u tvom kraju“ sa ciljem stvaranja i unapređivanja urbanih oaza koje će pozitivno uticati na efekte emisije štetnih gasova, ali i na dugoročno unapređenje životne sredine i uslova života u gradovima Srbije.

Кako je istakla direktorka užičke filijale kompanije DDOR Jelena Burzanović akcija je obuhvatila period od početka maja do kraja septembra 2022. godine i podrazumevala je odvajanje sredstava od svake ugovorene eko-polise za sadnju stotina stabala. Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, klijenti su bili u prilici da direktno doprinesu tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije.

“Ja najpre želim da se zahvalim svim građanima Užica, koji su glasali preko našeg sajta i na taj način podržali ovu kampanju, koja je samo jedan od projekata društveno odgovornog rada naše kompanije. Time je obezbeđeno da Užice uđe među deset gradova u kojima je je u prvom krugu organizovana sadnja. Кako je akcija dala veoma pozitivne efekte, DDOR osiguranje je odlučilo da se akcija nastavi pa je sadnja novih stabala planirana za početak naredne godine. Novina je da pored postjećih eko-polisa koje su ljudi kupovali, od ove godine sredstva će se odvajati i kroz polise eko- Paketa putnog osiguranja. Iskoritistila bih ovu priliku i da pozovem sve sugrađane da učestvuju u akciji kupovinom DDOR eko-polisa i glasanjem preko sajta kompanije, kako bismo ponovo bili u užem izboru”.

Beograd, Vršcac, Subotica, Sremska Mitrovica, Smederevo, Zrenjanin, Novi Sad, Novi Pazar, Tutin gradovi su i i opštine u kojima nova stabla oplemenjuju ulice i parkove, a urbano pošumljavanje obavljeno je i u Užicu na nekoliko lokacija u centru grada.

Izvor: Grad Užice

Leave a Comment