Za aerodrom Ponikve 300 miliona dinara

Zapadna Srbija, već dugo čeka otvaranje aerodroma „Ponikve“, jer je komercijalni rad nekada vojnog aerodroma šansa za razvoj turizma, ali i drugih grana privrede ovog kraja. Na današnjem sastanku rukovodstva Aerodroma Srbija i rukovodstva Grada Užica dogovoreno o predstojećim aktivnostima za stavljanje Aerodroma Ponikve u funkciju.

Direktor Aerodroma Srbija Mihajlo Zdravković posle sastanka sa gradonačelnicom Užica dr Jelenom Raković Radivojević saopštio je da će Vlada Republike Srbije u ovoj godini uložiti 300 miliona dinara u aerodrom Ponikve.

– Zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije i nadležnog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ovoj godini je opredeljeno 300 miliona dinara za razvoj aerodoroma Ponikve. Razgovarali smo i o projektno-tehničkoj dokumentaciji i svim koracima koje je neophodno preduzeti u narednim danima, kako bi se ova investicija što pre realizovala – rekao je Zdravković i dodao da će se u prvoj fazi raditi na produžetku piste, kako bi cela pista u dužini od 3.087 metara bila stavljena u funkciju i izgradnji nove staze sa platformom za parkiranje dva aviona.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakla je da će projektanti JP “Užice razvoj” obezbediti neophodnu projektno tehničku dokumentaciju.

– Važno je da smo napravili plan aktivnosti, odnosno dinamički plan za konačno stavljanje aerodroma Ponikve u komercijalne svrhe – rekla je gradonačelnica Užica.

Tema ovog sastanka bila je i infrastruktura koju treba dovesti do samog kompleksa, ali i njegovo povezivanje sa potencijalnim saobraćajnicama koje vode do auto puta.

Autor LZS

Leave a Comment