Uginuće ribe na Limu

Šta se tačno dogodilo juče na reci Lim te su ogromne količine ribe plutale po površini, još nije poznato, a inspekcijska služba Zaštite za životnu sredinu i policija utvrđuju taj misteriozni događaj.

Prema rečima Milana Miloševića, šefa ribolovačke službe firme „Eko Balkan tim“ iz Prijepolja, koja gazduje nad tim područjem, rekao je da su ribolovci juče oko 8 sati obavestili ribočuvare da na površini reke Lim plutaju velike količine ribe u određenim intervalima. Najviše je stradao skobalj.

– Odmah smo poslali ribočuvare ka gornjem toku. Sa čamcima su prišli do samog ispusta na brani i utvrdili da mrtva riba izlazi iz jednog ispusta brane Potpećkog jezera. Na jezeru iznad brane nije bilo mrtve ribe. Sakupili smo izvesnu količinu rinu, jer je veliku količunu odnela matica, i na telu ribe su se videla fizička i mehanička oštećenja krljušti. Odmah smo obavestili nadležnu inspekciju, policiju i Drinsko-Limske hidroelektrane – kaže Miošević i dodaje da je mrtva riba prestala da pluta posle podne.

Šta je dovelo do uginuća ribe na ispustu treba da se utvrdi, a isključena je mogućnost da je riba otrovana.

Autor LZS

Leave a Comment