U trendu sa zahtevima turističkog tržišta

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije dr Nenada Popovića i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović svečano su otvorili Inovacioni biznis centar Zlatibor koji će pomoći razvoj inovacija i preduzetništva na Zlatiboru. Ujedno će predstavljati podršku pravnim i fizičkim licima sa teritorije opštine Čajetina za konkurisanje na dostupnim razvojnim konkursima.

Vlada Srbije je uložila 20 miliona dinara u ovaj projekat, prvenstveno u opremanje centra, a Opština Čajetina je obezbedila prostor i budžetski opredelila 15 miliona dinara za funkcionisanje centra i razvoj preduzetništva.

– Danas je Zlatibor upisan u inovacionu i digitalnu kartu ne samo Srbije nego i cele Evrope jer razvojem ovog centra, siguran sam, sve veći broj pojedinaca i start-ap kompanija će se odlučivati da ovde započne svoje poslovne aktivnosti – izjavio je ministar Popović.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je naglasio da start-ap centar znači napredak i razvoj jer je opština Čajetina u svojim strateškim planovima zacrtala svoj razvoj u oblasti inovacija i novih tehnologija, posebno u turizmu i poljoprivredi.

– Ako želite da budete konkurentni na tržištu morate da pratite tehnološki napredak opština najrazvijenijih zemalja. Shvatili smo da opština Čajetina može da učini nešto na tom polju i krenuli smo za obnovom i izgradnjom ovog Inovacionog centra koji će pomoći našim gostima, kao i pružaocima usluga da budu u trendu i da ostanu na veoma zahtevnom turističkom tržištu – rekao je Stamatović.

Direktor Inovacionog centra Darko Đurović rekao je da ovaj centar predstavlja jedan multifunkcionalni prostor koji je namenjen kako lokalnom stanovništvu tako i turistima.

– On ima funkciju start ap centra i pružaće podršku u zapošljavanju mladih sa teritorije opštine Čajetina, a takođe predstavlja i mesto okupljanja svih ljudi koji žele da svoje kreativno znanje podele sa drugima u zajedničkom radnom prostoru, gde može doći do razmene ideje, transfera tehnologija i znanja, a sve sa ciljem razvoja inovacija u opštini Čajetina  – rekao je Đurović.

Autor: LZS, foto: opština Čajetina

Leave a Comment