U GKC Zlatibor izložba likovnih dela iz umetničke zbirke Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“

Ovog meseca u Galeriji Кulturnog centra „Zlatibor“ biće izložena likovna dela iz umetničke zbirke Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“, iz Čajetine.
U skladu sa merama predostrožnosti zbog širenja korona virusa, ova novembarska izložba nije imala klasično otvaranje. Samo je dan otvaranja u cilju sprečavanja zaraze obeležen u užem krugu zvanica i medija, a svi zainteresovani posetioci mogu pogledati izložbu radnim danima od 10.00 do 17.00 časova, u grupama do 5 ljudi, do kraja meseca.

Cilj ove izložbe je prikazati deo zbirke koju biblioteka poseduje, kao reprezentativan primer bogatstva i kvaliteta likovnog opusa kojim se biblioteka ponosi.

U okviru izložbe prikazan je skup radova različitih umetnika, te se radovi razlikuju po izboru tehnike, motivima, tematici i pristupima, ali ipak čine smislenu celinu. Ono što ih sve vezuje u celinu i omogućuje njihovo zajedničko izlaganje, bez obzira da li je reč o nežnom akvarel pristupu ili ekspresivnoj uljanoj tehnici, na svim slikama su izraženi dinamičnost, kolorit širokog spektra, sklad kompozicije i valerska preciznost.

Među slikama se mogu primetiti dela značajnih slikarskih imena, kao što su: Olja Ivanjicki, Dragić Petrović Medoš, Obrad Jovanović, Božo Кovačević, zatim Radomir Vergović, Dragan Dimić, Dušan Starčević kao i radovi mlađih umetnika poput Nikole Čuturila, a za realizaciju ove izložbe zaslužni su Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“, iz Čajetine i Turistička organizacija „Zlatibor“.

Izvor: TO Zlatibor, foto: Biblioteka Čajetina

Leave a Comment