U Čajetini održan Eko vašar

Manifestacija Eko vašar okupila je po peti put učenike škola sa područja opštine Čajetina u Gradskom parku u toj varošici sa ciljem da predstave, ali i prodaju sugrađanima rukotvorine koje su napravili od otpadnih materijala.

Koordinatorka Eko škole Zorica Milosavljević je kazala da deca posredstvom tradicionalne manifestacije uče kako se štede prirodni resursi, životna sredina i kako se od nečeg starog može napraviti novo.

U stvari mi koristimo model cirkularne ekonomije, da jedan proizvod produži svoj vek upotrebe – istakla je Zorica Milosavljević.

Član Eko odbora Jagoda Jeremić je rekla za Zlatiborpress da je važno kod učenika podstaći kreativnost i preduzetništvo, ali i humanitarnost jer će sav novac od prodaje rukotvorina biti upotrebljen za podršku drugim učenicima ili deci kojoj taj novac bude potreban za narednu školsku godinu.

KJP Zlatibor je promovisao primarnu selekciju otpada na Eko vašaru kojeg organizuje OŠ Dimitrije Tucović uz podršku KJP Zlatibor i Kulturnog centra Čajetina.

Izvor: Zlatiborpress, foto: KJP Zlatibor

Leave a Comment