“Tužno pače” zatvorilo Kulturno leto za decu

Poslednja predstava za ovo Kulturno leto za decu je fantastična predstava dramskog studija Teatrić „Tužno pače“ i odigrala se na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Priča u sebi nosi veoma važne poruke o toleranciji, drugarstvu i odrastanju.

Malo pače, Paja, ima najboljeg druga, petlića Peleta. Oni sanjaju o avanturama, prave splav, pomažu jedan drugom oko školskih zadataka i spremaju se za muzičko takmičenje. Ali njihovo prijateljstvo zamalo da upropasti tetka patka koja se lažno pretstavlja kao labud i ne želi da se Paja druži sa živinom. Dolazi Deda Patak sa sela da otkrije neke porodične tajne i urazumi tetku. Posle niza drmatičnih situacija svaki od junaka naše priče shvata da je poseban, jedinstven i važan, baš takav kakav je.

Tema koja je u osnovi ovog komada je od velike važnosti za razvoj i odrastanje dece. Bez obzira na to šta drugi ljudi misle ili kažu, važno je da svako dete uvek zna da je jedinstveno. Bez obzira da li je neko visok, nizak, mršav, debeo, koju boju kože ima, da li je pametan i u šta veruje, važno je samo da je poseban i važan. Svako od nas ima priliku da uradi i postane šta god poželi i da pruži svoj doprinos svetu u kom živimo.

Uloge: Nikola Ivačkov, Miroljub Turajlija i Sandra Janković.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment