TURISTIČKA PONUDA SRBIJE NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA ITB U BERLINU

Više od hiljadu izlagača iz celog sveta uživo na najvećem B2B sajmu u svetu

Turistička organizacija Srbije (TOS) u periodu od 7. do 9. marta 2023. godine učestvuje na jednom od najvećih B2B sajmova u oblasti turizma – ITB u Berlinu.

Više od 50 godina ITB sajam prati trendove, postavlja standarde i okuplja više od hiljadu izlagača iz celog sveta koji u tri dana trajanja sajma dobiju priliku da ostvare kontakte, razmene iskustva, postignu dogovore i informišu se o trendovima u turizmu.

Radujemo se što ćemo se ponovo okupiti uživo i više nego ikad verujemo u magiju ličnih susreta. Očekuje nas veliki broj sastanaka sa predstavnicima međunarodne turističke privrede, nacionalnih turističkih organizacija i medija, na kojima ćemo razmeniti iskustva i definisati mogućnosti unapređenja saradnje.

Sajam u Berlinu biće i prilika da predstavimo novi brend ”Srbija Doživi” na tržištu Nemačke, brend koji nosi nešto lično, spontano, dinamično, ali i pokazuje stabilnost, pouzdanost i tradiciju Srbije kao destinacije.

Na štandu TOS-a predstaviće se lokalne turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Kraljeva, Novog Pazara, Čačka, Zlatibora, Niša, Vrnjačke Banje, predstavnici turističke privrede, hotel Mona,  Hyatt, hotel Borovi, A hoteli, kampiralište Lala Vineyard, turističke agencije Balkan Roads, KonTiki, Serbia Tour Operator, Victor tours, nacionalna avio kompanija ER Srbija i Dunavski centar za kompetenciju, koji će okupiti i predstavnike lokalnih turističkih organizacija Golubac, Majdanpek i Kladovo. Posetioci sajma će moći da se upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude Srbije u hali 1.1. na štandu broj 203.

Da su nemački turisti prepoznali kvalitet Srbije kao turističke destinacije potvrđuju podaci da na osnovu statistika iz 2022. godine broj noćenja nemačkih turista u Srbiji je dostigao 242.481 (+72%) što je premašilo broj noćenja iz rekordne 2019. godine, što nemačke turiste svrstava na četvrto mesto (posle Rusije, Turske i BiH).

Izvor: TOS

Leave a Comment