TURISTIČKA ORGANIZACIJA SRBIJE NA EMIT-u, NASTAVAK DOBRE SARADNJE

Turski turisti biraju Srbiju! Da su zadovoljni svojim izborom svedoči statistika koja pokazuje stalni rast broja gostiju iz Turske u našoj zemlji.

Turistička organizacija Srbije prepoznaje tursko tržište kao izuzetno značajno i zato intenzivira promociju turističkih potencijala gostima iz te zemlje. Deo promotivne kampanje je i učešće Turističke organizacije Srbije na 25. Međunarodnom sajmu turizma i putovanja EMIT, gde se predstavlja sa Turističkom organizacijom Beograda.

– Turska je za nas značajno tržište, broj turista i noćenja raste iz godine u godinu, pa su tako prošle godine turisti iz Turske bili na drugom mestu po broju noćenja u Srbiji i dužina boravka im se udvostručila u odnosu na rekordnu 2019-tu. Zato je važno da na ovom tržištu imamo kontinuiranu intenzivnu kampanju, naročito sada kada pored više direktnih letova iz Beograda za Istanbul i leta za Ankaru imamo i direktnu vezu Kraljeva i Niša sa Istanbulom, što nam omogućava da privučemo još veći broj turista iz Turske koji će boraviti na većem broju destinacija u Srbiji – rekla je direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović.

Tokom trajanja EMIT-a, štandove izlagača obiđe oko 50 000 posetilaca. Sajam je posetio i ministar turizma i kulture Republike Turske, gospodin Mehmet Nuri Ersoj, a na našem štandu je o turističkim sadržajima u Srbiji razgovarao sa direktorkom TOS-a gospođom Marijom Labović.

Kako bi što više turista doživelo Srbiju kao turističku destinaciju, TOS intenzivira digitalnu kampanju na više od 15 najznačajnijih turskih sajtova koja će trajati do sredine marta i kojom će se, kako se očekuje, realizovati oko 17 i po miliona impresija. Reč je o nastavku prethodne, izuzetno zapažene kampanje koja je bila realizovana na turskim TV stanicama.

Rezultate ovih kampanja, kao i direktnih susreta i promocije na Sajmu očekujemo već tokom predstojeće sezone kada bi broj turskih turista u našoj zemlji mogao da bude još veći, a  njihov boravak u Srbiji duži.

Izvor: TOS

Leave a Comment