Tri puta veće interesovanje i duplo veće ponude za zemljište na Zlatiboru: PONUDE ZA AR OD 18.000 DO 73.000 EVRA

Da interesovanje za kupovinu parcela na Zlatiboru ne opada govori i podatak o pristiglim ponudama za građevinsko zemljište po oglasu koji je raspisala Opština Čajetina.

– Tri puta više ponuđača i duplo više cene od početnih za 14 parcela na Zlatiboru površine od četiri do 64 ara rezultat je otvaranja ponuda za građevinsko zemljište po javnom oglasu koji je raspisala Opština Čajetina, u periodu  od 5. aprila do 5. maja 2021. godine – saopštila je Informativna služba opštine Čajetina.

Prema podacima koje je dala ova služba za 13 lokacija pristigle su 43 ponude. Interesantno je da je za nekoliko lokacija dat gotovo duplo veći iznos od početnog.

– Primera radi za parcelu od 400 metara kvadratnih početna cena bila je 4,4 miliona dinara, a ponuđač je ponudio iznos preko 9 miliona, za parcelu od 1.501 metar kvadratni početna cena bila je 52,5 miliona, a ponuđeno je preko 96 miliona, dok je za najveću parcelu površine od 6.400 metara kvadratnih čija je početna cena bila 224 miliona, ponuđač ponudio 561 miliona dinara. Ovu su preliminarni podaci, budući da je postupak još uvek u toku zbog zakonskih rokova – piše u saopštenju.

Autor: LZS, Izvor: Opština Čajetina

Leave a Comment