TO “TARA-DRINA”: Najviše interesovanja za plovidbu kanjonom Drine

Turistička organizacija „Tara-Drina“ iz Bajine Bašte na proteklom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu nastupila je zajedno sa ostalim turističkim organizacijama iz Zapadne Srbije u okviru Turističke organizacije Regije Zapadne Srbije.

Prema rečima Siniše Spasojevića iz TO „Tara-Drina“ na njihovom delu štandu su objedinjene sve turističke agencije iz Bajine Bašte, hotelijeri, Nacionalni park „Tara“, kategorisani smeštaj, proizvođači rakije „BB klekovača“ i „Stara pesma, kao i predstavnici udruženja i organizacija koje se bave aktivnostima u prirodi.

– Fokus nam je bio u kontaktima sa turističkim agencijama iz regiona, kao i domaćim turističkim agencijama, sa ciljem da im predstavimo naše potencijale. Naravno, i sa turistima smo imali brojne kontakte, koji su se raspitivali o ponudi i cenama hotelskog i privatnog smeštaja – rekao je Spasojević.

Najviše interesovanja je bilo za plovidbu kanjonom reke Drine, od Perućca do Višegrada.

– Mnogi su već čuli za tu turističku ponudu i mnogi su pokazali interesovanje. U sklopu toga promovisali smo te celodnevne aranžmane, kao i „Čarobni tursitički prsten“: Bajina Bašta – Perućac – Višegrad – vozom do Mokre Gore i autobusom do Bajine Bašte. Najviše ih je interesovalo kada će početi – kaže naš sagovornik.

Najavljene su i mnoge manifestacije sa akcentom na najposećeniju – „Drinsku regatu“.

– Promovisali smo i bajinobaštanske rakije „BB klekovaču“ i „Staru pesmu“, koje su postale brend Bajine Bašte. Na teritoriji naše opštine nalaze se dva ozbiljna centra za prezentaciju i degustaciju rakija, možda i najozbiljniji u Srbiji  – dodao je Siniša Spasojević.

Autor LZS

 

 

 

 

Leave a Comment