TO IVANJICA:”Pozornica sumnjivih lica, zadnja pošta Ivanjica”

Turistička organizacija Ivanjica na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu veliku pažnju je privukla likom Banislava Nušića, u čiju se čast svake godine održava „Nušićijada“.

Direktor TO Ivanjica Radomir Lišanin kaže da je zadovoljan posetom na štandu, gde su se posetioci najviše interesovali za „Nušićijadu“ i seoski turizam.

– Ove godine „Nušićijada“ će se održati od 21. do 23. avgusta pod sloganom „Pozornica sumnjivih lica, zadnja pošta Ivanjica“. To je trodnevni festival kulture, zabave, humora i vedrog duha – najavio je Radomir Lišanin.

Pored „Nušićijade“ na štandu su predstavljena seoska domaćinstva, naročito ona koja se bave turizmom na planinama Golija, Mučanj i Javor.

– Posetiocima je interesantna bila i Hadži Prodanova pećina. Ove godine planiramo da oko nje još uredimo parking prostor, mokri čvor i staze – rekao je direktor TO „Ivanjica“.

Da bi privukli i učinili prijatniji boravak turista u ivanjičkom kraju, naročito onih koji vole aktivan turizam, ove godine bi trebalo da se pusti zip lajn u Raščićima i da se uredi turistička signalizacija na planini Mučanj. Kod nadležnog ministarstva TO Ivanjica je konkurisala za projekat „Via ferata Mučanj“, koji predstavlja obezbeđenu planinsku stazu kroz teške stenovite terene

Posetioci ovog kraja, takođe, mogu uživati u predivnom pogledu sa vidikovca na planini Mučanj, gde je priroda potpuno netaknuta. Pogled se pruža do Jelice, Ovčara, Javora, Golije, Gradine, Češlja i dalje.

Autor LZS, foto Arhiva TOO Ivanjica

Leave a Comment